Wie ben ik.

Hi, ik ben Mathieu Lanssens.

37 winters oud.
Geboren en getogen in Gent, België. 9000-duust maat.
Ik woon en werk momenteel terug in Belgie, but lost my heart in New York City.
Happily married met Florence. Love of my life.
En heb tonnen plezier met ons hondje Jack, the most handsome Mini Australian Shepherd you've ever seen.

 

Ondernemer, marketeer, netwerker, spreker en coach.

"Amai da's veel..." hoor ik je zeggen. True. I keep myself busy :).

Ik begon mijn carriere in de marketing afdeling van Avis Rent A Car in 2004 in Brussel. Twee jaartjes later verhuisde ik naar het Europees hoofdkantoor in het regenachtige maar oh-zo-leuke Londen.

4 jaar Avis, 10 kilo erbij en een Brits accent rijker...was het tijd voor iets nieuws. Ik keerde terug naar België, begon weer wat gezonder te eten en ging werken bij Thomas Cook. Digitale marketing en reizen, leuke combinatie! Mijn carriere zette zich verder bij NMBS Europe waar ik in 2010 aan de slag ging als E-Marketing Manager.

Na 7 jaar in de prive-sector wou ik mijn eigen ding doen. Het ondernemersavontuur kriebelde. En als het kriebelt, moet je... Juist.

In 2012 werd Invisible Puppy geboren, een nieuw Digital Strategy & Marketing agency. 5 jaar lang werkte ik samen met mijn vennoten aan een bedrijfscultuur die toptalent aantrok, bouwden we een sterk team uit en werkten we aan digitale projecten voor grote en kleine bedrijven.

Wie mij wat kent weet dat ik een voorliefde heb voor New York City. Die stad doet iets met me. It's something in the air... the vibe, people. In 2017 maakte ik van een droom een realiteit en verhuisde ik samen met mijn vriendin naar The Big Apple (ondertussen zijn we er getrouwd). Ik richtte er Fifteen24 op, een agency die de brug slaat tussen Europa en de VS voor ondernemers en bedrijven in de food, fashion en tech industrieën.

Begin 2019 keerde ik terug naar België. The motherland was calling en meer specifiek werd ik gevraagd voor aantal heel uitdagende digital marketing projecten voor internationale bedrijven. New challenge accepted.

Naast het werk maak ik regelmatig tijd voor networking èn ben ik in de zomer van 2018 gestart met een reeks interviews met Belgische ondernemers in het buitenland.

En last but not least, help ik (vooral jonge) individuen en ondernemers door kritisch mee te denken en mijn ervaring te delen op vlak van marketing communicatie en ondernemen.

Mathieu lanssens
New York City