Wie ben ik.

Hi, ik ben Mathieu Lanssens.

37 winters oud.
Geboren en getogen in Gent, België. 9000-duust maat.
Ik woon en werk momenteel terug in Belgie, but lost my heart in New York City.
Happily married met Florence. Love of my life.
En heb tonnen plezier met ons hondje Jack, the most handsome Mini Australian Shepherd you've ever seen.

 

Ondernemer, marketeer, netwerker, spreker en coach.

"Amai da's veel..." hoor ik je zeggen. True. I keep myself busy :).

Ik begon mijn carriere in de marketing afdeling van Avis Rent A Car in 2004 in Brussel. Twee jaartjes later verhuisde ik naar het Europees hoofdkwartier in het regenachtige maar oh-zo-leuke Londen.

Na 4 jaar Avis, 10 kilootjes erbij en een vettig Brits accent, was het tijd voor iets nieuws. Ik keerde terug naar België, begon weer wat gezonder te eten en ging werken bij Thomas Cook. Digitale marketing en reizen, leuke combinatie! Mijn carrière zette zich verder bij NMBS Europe waar ik in 2010 aan de slag ging als E-Marketing Manager.

Na 7 jaar in de privésector wou ik mijn eigen ding doen. Het ondernemersavontuur kriebelde. En als het kriebelt, moet je... juist.

In 2012 werd Invisible Puppy geboren, een Digital Strategy & Marketing agency. Vijf jaar lang bouwde ik samen met mijn vennoten aan een agency met diepgaande vakkennis en een optimale bedrijfscultuur om grote en kleine bedrijven bij te staan in het realiseren van hun digitale uitdagingen. Zo werkte ik onder meer aan projecten voor Delhaize, Proximusbpost, Toerisme Vlaanderen, Europe Assistance, Nagelmackers, Mister Minute, Reynaers Aluminium, Bostoen

Wie mij wat kent weet dat ik een voorliefde heb voor New York City. Die stad doet iets met me. It's something in the air... the vibe, people. In 2017 maakte ik van een droom een realiteit en verhuisde ik samen met mijn vriendin naar The Big Apple (ondertussen zijn we er getrouwd). Ik richtte er Fifteen24 op, een marketing agency die de brug slaat tussen Europa en de VS.

Begin 2019 keerde ik terug naar België. The motherland was calling en ik werd gevraagd voor enkele uitdagende digital marketing projecten. Na een project van vijf maanden bij verzekeraar AG Insurance ben ik nu aan de slag als Head of Digital bij Connections.

Naast het werk maak ik regelmatig tijd voor networking (#notworking!) èn ben ik in de zomer van 2018 gestart met de podcast Doeners en Durvers over Belgen met een uniek verhaal die Doen en Durven.

Mathieu lanssens
New York City